Waarom buitenreclame?

Snoeien in reclame budgetten tijdens een crisis is nooit slim. En dus ook niet beknibbelen op buitenreclame. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die meer in reclame investeerden tijdens een recessie, hun verkoop aanzienlijk zagen stijgen, met een hoger marktaandeel en winst als gevolg. En dat tijdens een recessie. Reclame buiten de deur werkt dus.

Buitenreclame onderzoek

Twee buitenreclame onderzoeken toonden aan dat er geen sprake is van meer winst wanneer in reclame-uitgaven wordt gesnoeid in tijden van recessie. Het niet terugschroeven van reclame geld leidde volgens één buitenreclame onderzoek tot een groei van de inkomsten, terwijl het ophogen van reclame budget tijdens de recessie leidde tot meer opbrengst. Opvallend, zeker wanneer die inspanningen verhoogd werden tijdens een periode van economische groei.

Meer adverteren in tijden van crisis?

Het sterkste argument voor reclame makers om reclame terug te schroeven in economisch slechte tijden is volgens het optimaliseren van reclamebudget. Een sterk argument om juist méér te adverteren in tijden van crisis, is dat Nederlandse bedrijven doeltreffender hun reclamecampagne kunnen voeren omdat er simpelweg minder concurrentie is van andere marketing campagnes. Als anderen minder adverteren, valt jouw buitenreclame beter op.

Voordelen buitenreclame

Kortom, juist in tijden van crisis blijven adverteren via buitenreclame biedt buitengewoon veel voordelen. De meeste bedrijven denken ‘slim’ te zijn door meteen op de rem te trappen bij hun marketing afdeling, maar in werkelijkheid lopen ze een marketing achterstand op.

Buitenreclame inkopen

Juist in tijden van crisis kun je goedkoper buitenreclame inkopen, en daarom is een buitenreclame offerte opvragen altijd een slimme zet. Zo weet je precies wat je kunt besparen en profiteer je van een situatie die jouw verkoop kan verhogen.

Buiten reclame

Wil je hier meer informatie over buiten reclame? Vraag dan een accountmanager van One Media om een vrijblijvende offerte met meerdere buiten reclame locaties in Nederland. Zo kun je alle buitenreclame tarieven makkelijk vergelijken.