Motion design bij video marketing van business

Video zien we tegenwoordig overal. Doordat vrijwel iedereen tegenwoordig internet en een smartphone heeft, kan video veel gemakkelijker gemaakt worden. Als je als bedrijf vroeger met video wilde werken moest er hele cameraploeg ingehuurd worden met alle kosten die daarbij komen kijken.

Natuurlijk is deze mogelijkheid er tegenwoordig nog steeds, maar je kunt als bedrijf ook op een veel laagdrempeligere manier met video marketing aan de slag. Een video maken hoeft tegenwoordig namelijk niet meer met een hele cameraploeg, er zijn meer mogelijkheden om een goede en professionele video te maken voor het bedrijf. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden.

Vloggen of zelf video produceren

Steeds meer bedrijven zien we gebruik maken van vloggen. Iemand binnen het bedrijf gaat met een relatief eenvoudige camera op pad en gaat een vlog maken. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld worden gevolgd tijdens de vlog, of de camera gaat mee naar een klus waar alles op video wordt vastgelegd. Dit is zeker niet voor ieder bedrijf geschikt, maar als je een wat jongere doelgroep aan wilt spreken is het heel goed mogelijk. Iemand met een beetje ervaring kan de vlog vervolgens zelf bewerken op de computer en hier kan een hele professionele video uitkomen.

Werken met een animatievideo met motion design

Een andere manier om een goede en professionele video voor het bedrijf te maken, is door te werken met een animatievideo. Er is tegenwoordig diverse software beschikbaar en bedrijven die zich hierin specialiseren. Met een animatievideo kan er een zeer goede en professioneel ogende video worden gemaakt.

Meestal schakelen bedrijven hier een extern bedrijf voor in. Deze specialisten gaan vervolgens aan de slag met het schrijven van een script, dit gaat uiteraard altijd in overleg met de klant. Vervolgens zal een motion design specialist de video gaan maken. Deze animatievideo zijn zeer geschikt om bijvoorbeeld als explainer video te worden ingezet, maar ook voor de promotie van bepaalde producten of diensten is dit heel goed mogelijk.